Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης

Ασπροβάλτα

Η Ασπροβάλτα αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο στην περιοχή, φιλοξενώντας χιλιάδες επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή σεζόν

Το συγκρότημα διαμερισμάτων Evangelia Rooms & Apartments βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη της Ασπροβάλτας, στον Στρυμονικό κόλπο.

Η Ασπροβάλτα αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο στην περιοχή, φιλοξενώντας χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό κατά την καλοκαιρινή σεζόν. Βρίσκεται ακριβώς στα όρια τριών νομών (Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Καβάλας) συνδυάζοντας αρμονικά το πράσινο του βουνού με το γαλάζιο της θάλασσας.

Η πρόσβαση στην Ασπροβάλτα είναι εύκολη μέσω Θεσσαλονίκης, Δράμας, Σερρών ή Καβάλας, από τις οποίες απέχει εξίσου περίπου 75 χιλ.

Η περιοχή προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού με χώρους που παρουσιάζουν έντονο αρχαιολογικό, πολιτισμικό, περιβαλλοντικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εξορμήσεις και κοντινές διαδρομές στις γύρω περιοχές. Η πόλη της Θεσσαλονίκης, οι μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής, ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφιπόλης η γραφική πόλη της Καβαλάς, περιήγηση με το καραβάκι στο Άγιο Όρος κ.α.

Η 11 χιλιομέτρων αμμώδης παραλία της Ασπροβάλτας έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες δίχως χρέωση.

Η αγορά της περιλαμβάνει πλήθος καταστημάτων όπως super markets, ιατρείο, φαρμακείο, καταστήματα τροφίμων, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κλπ.

Φωτογραφίες από την Ασπροβάλτα